• Maak Kennis
    met het Nederlands Jazz Archief en ontvang vrijblijvend het gratis kennismakingspakket.
  • Word Vriend
    van het Nederlands Jazz Archief en lees 4 keer per jaar Jazzbulletin.
  • Doneer
    en ondersteun onze activiteiten om de jazzgeschiedenis levend te houden.

Het Jazz Archief valt (weer) in de prijzen tijdens de Edison uitreiking tijdens In Jazz

Gepubliceerd op 4 August 2016 door Frank Bogaard

Vrijdag 24 juni 2016 was een dubbel bruisende dag voor het NJA want ’s avonds mochten we ook nog eens een prachtig beeld in ontvangst nemen. De Edison die we eerder kregen voor de cd-serie ‘Jazz at the Concertgebouw’ begon zich net wat eenzaam te voelen ten kantore, dus komt het goed uit dat deze nu vergezeld is van een tweede exemplaar.

2e-edison

Op de website van de Edison Stichting lezen wij:
In de categorie Het Document, bedoeld voor bijzondere muziekuitgaven met een historische waarde, ging de Edison naar een uitgave van het Nederlands Jazz Archief: Boy’s Big Band Return, een cd met opnamen uit de gloriejaren van Boy Edgar. Het beeld werd in ontvangst genomen door Frank Jochemsen, medewerker, oud-bestuurslid en cd-producer bij het NJA. Jochemsen omschreef Edgar als ‘een geniale chaoot’ en ‘een bruggenbouwer in de Nederlandse jazz’. “Hij wist als geen ander verschillende werelden binnen de jazz bij elkaar te brengen in een big band.”

Jochemsen bedankte Rudi den Hertog, die de uitgave financieel heeft ondersteund. “En als er nu mensen in de zaal zijn die denken ‘zo’n Edison lijkt me wel wat’, dan mogen ze zich melden bij het NJA, want er liggen bij ons nog zoveel dingen die moeten worden uitgebracht, zowel op cd en vinyl als digitaal. Dat kan al vanaf 2500 euro.”

Voeg nu de daad bij het woord en verbind u aan een (cd) uitgave van het Nederlands Jazz Archief via het donatieformulier

doe mee met een cd

  • waar komt deze tekst?

word Vriend

Word Vriend van het Nederlands Archief en lees 4 keer per jaar Jazzbulletin: een uitgave exclusief voor Vrienden van het Archief.

Op de hoogte blijven?

Nieuwsbrief