• Maak Kennis
    met het Nederlands Jazz Archief en ontvang vrijblijvend het gratis kennismakingspakket.
  • Word Vriend
    van het Nederlands Jazz Archief en lees 4 keer per jaar Jazzbulletin.
  • Doneer
    en ondersteun onze activiteiten om de jazzgeschiedenis levend te houden.

Het Nederlands Jazz Archief verzamelt, beheert en ontsluit de rijke jazzgeschiedenis van Nederland. Het archief wordt geraadpleegd door historici, muzikanten, programmamakers, studenten, wetenschappelijk onderzoekers en natuurlijk jazzliefhebbers.

Bij het Nederlands Jazz Archief kunt u altijd terecht voor verdiepende informatie over Nederlandse jazzmuzikanten en de geschiedenis van de jazz in Nederland.
Het NJA treedt met de collectie zoveel mogelijk naar buiten. Met de uitgave van het Jazz Bulletin, de CD-uitgaven, de documentairereeks ‘Jazzportretten’ en het platform Jazzhelden wil NJA eenieder bedienen die meer wil weten over de bloeiende Nederlandse jazzwereld.

Sinds 1 januari 2013 staat NJA volledig op eigen benen, nadat de structurele overheidssubsidie voor Muziek Centrum Nederland (MCN) werd stopgezet en dit werd opgeheven. Sindsdien bestaat het Nederlands Jazz Archief dankzij de vrienden, de deelnemers aan het jaarlijkse sponsordiner en benefietconcert en enkele particuliere schenkers.

De mensen

Het Nederlands Jazz Archief draaide heel 2013 volledig op vrijwilligers. Sinds januari 2014 heeft het NJA twee vaste medewerkers: directeur Paul Gompes en kantoorbeheerder Jan Brouwer. Frank Jochemsen staat ons bij met cd-producties en ondersteunt het kantoor.

De collectie van het NJA is sinds 1 januari 2013 ondergebracht bij de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. Collectiebeheerder van het Nederlands Jazz Archief is Ditmer Weertman (conservator muziekcollecties).

Een bescheiden groep trouwe vrijwilligers houdt zich bezig met het archiverings- en documentatiewerk: Nico Spijker, Egbert Tillema, Marc Duivenvoorden, Henk Elzinga, Hans Sirks, Oscar Smit en Ger van den Beuken.

Het bestuur van de Stichting Nederlands Jazz Archief bestaat uit: Anton Kok (voorzitter), Paul Michielsen (penningmeester), Loes Rusch Jan Menu en Ruud Visschedijk.

Wilt u vrijwilliger worden?

Bent u geïnteresseerd in jazz, houdt u van het ordenen of uitpluizen van materiaal; bent u bekend met fotobewerking, of heeft u vaardigheden in marketing en/of fondsenwerving en wilt u vrijwilliger worden? Graag! Meldt u zich dan aan via het Vrijwilligersformulier op onze website.

Laat daar uw naam- en adresgegevens achter alsmede een beschrijving van uw interesses, wensen en vaardigheden.

 

Maak Kennis

en ontvang geheel vrijblijvend een kennismakingspakket met onder andere het 100e nummer van ons Jazz Bulletin

In de etalage

thumbnail Achter de schermen bij het NJA
Bekijk onze promofilm en maak kennis met de mensen achter het Jazz Archief: Collectiebeheerder Ditmer Weertman, Jan Brouwer en directeur...