• Maak Kennis
    met het Nederlands Jazz Archief en ontvang vrijblijvend het gratis kennismakingspakket.
  • Word Vriend
    van het Nederlands Jazz Archief en lees 4 keer per jaar Jazzbulletin.
  • Doneer
    en ondersteun onze activiteiten om de jazzgeschiedenis levend te houden.

2 concerten met nog niet eerder uitgegeven materiaal

Gepubliceerd op 24 April 2017 door jan brouwer

Categorieen: Nieuwe releases

Ella bij De Wereld Draait door

Op 25 april 2017  is het honderd jaar geleden dat Ella Fitzgerald werd geboren.
Bij dat eeuwfeest blijkt dat Ella nog steeds ruim in de belangstelling staat. Niet alleen uit de grote animo voor onze nieuwe cd-uitgave “s’ Wonderful”, maar bijvoorbeeld ook uit het feit dat ze tot op de dag van vandaag een inspiratie is voor vele musici.
Jazzheld Denise Jannah speelt dit jaar met haar voorstelling Ella (begeleid door een kleine combo of de Amsterdam Funk Orchestra) in de Nederlandse theaters. Op de vooravond van Ella’s 100e verjaardag gaf Denise nog een voorproefje uit haar voorstelling in DWDD.

Het NJA is uitgenodigd om op Ella’s verjaardag de nieuwe cd in het Theater aan het Spui aan Denise te komen presenteren.

Nieuwe Jazz Archief cd

s Wonderful: In de afgeladen Grote Zaal van het Concertgebouw zingt de geliefdste zangeres uit de jazzgeschiedenis al haar grote nummers: April In Paris, The Lady Is A Tramp, Angel Eyes, The Man I Love en natuurlijk Mack The Knife. Het waren de gloriejaren van The First Lady of Song en ze liet zich in Amsterdam in haar uitbundigste vorm horen. Ze wordt begeleid door grote jazznamen zoals pianist Paul Smith, de gitaristen Herb Ellis en Jim Hall, bassist Ray Brown en drummer Jo Jones.

Deze nieuwe cd is te koop in onze webshop en in de gespecialiseerde platenzaken.

 

In de etalage

thumbnail Jazzbulletin #101 is uit
Op 3 december werd het nieuwe Jazzbulletin weer bij de Vrienden van het Jazz Archief bezorgd. Zoals gebruikelijk weer bomvol...