• Maak Kennis
    met het Nederlands Jazz Archief en ontvang vrijblijvend het gratis kennismakingspakket.
  • Word Vriend
    van het Nederlands Jazz Archief en lees 4 keer per jaar Jazzbulletin.
  • Doneer
    en ondersteun onze activiteiten om de jazzgeschiedenis levend te houden.

Gepubliceerd op 8 December 2016 door jan brouwer

Op 3 december werd het nieuwe Jazzbulletin weer bij de Vrienden van het Jazz Archief bezorgd. Zoals gebruikelijk weer bomvol met historische, actuele informatie. En alles ertussenin.

Dit keer onder graaft collectiebeheerder Ditmer Weertman in de collectie en vindt foto’s van de Boswell Sisters tijdens hun tweede bezoek aan Nederland in 1935.

In kader van de release van onze Don Byas CD schrijft Hans Dulfer een hartverwarmend setje herinneringen aan deze Amerikaanse saxafonist op.

Ben IJpma schrijft in de rubriek “Reconstructie” over het LP-debuut van Willlem Breuker in oktober 1966 met de Lithanie voor de 14e juni.
De in Duitsland geboren Tobias Klein woont en werkt alweer vanaf 1990 in Nederland en schrijft dit keer de “Estafettecolumn”.

Rudy Kagie vervolgt zijn artikel over Nedly Elstak en reconstrueert daarmee de laatste 16 jaar van het turbulente even deze musicus.
Kees Koedam spreekt met fotografe Camilla van Zuylen over haar fotografie en de (jazz)muziek.
Pieter Boersma bezocht weer een van de grote verzamelaars. Dit keer is het woord aan Wim de Boois, een groot Ella Fitzgerald die na jaren verzamelen is begonnen met het “ontzamelen”.
Ton Ouwehand en hardrock gitarist Adje van den Berg wisselen van gedachten over Django Reinhardt in de rubriek “Vanaf de zijlijn”, waarin musici aan het woord komen die meer met jazz hebben, dan je zou denken.

Zelf meer lezen? Dat kan! Vraag dan vandaag nog een kennismakingsnummer aan.

Maak kennis

Vraag vandaag nog een proefnummer aan en ontvang geheel vrijblijvend een kennismakingspakket met onder andere het 101 nummer van ons Jazz Bulletin