• Maak Kennis
    met het Nederlands Jazz Archief en ontvang vrijblijvend het gratis kennismakingspakket.
  • Word Vriend
    van het Nederlands Jazz Archief en lees 4 keer per jaar Jazzbulletin.
  • Doneer
    en ondersteun onze activiteiten om de jazzgeschiedenis levend te houden.

Het verhaal van de Nederlandse jazz, verteld door de muzikanten zelf.

Jazzhelden.nl is een ambitieus initiatief van het Nederlands Jazz Archief en vertelt het verhaal van de Nederlandse jazz, grotendeels in beeld en geluid.

Op Jazzhelden kunt u terecht voor verdiepende informatie over Nederlandse jazzmuzikanten en de geschiedenis van de jazz in Nederland. De Jazzportretten (documentaires van een half uur) en de muzikantenpagina’s met foto- en knipselarchief vertellen de individuele verhalen. De Jazzhistorie met de tijdlijn doet dit vanuit het algemeen historisch perspectief.

Jazzhelden is door het NJA gemaakt voor iedereen die meer wil weten over de bloeiende Nederlandse jazzwereld en wordt ook gebruikt door media, podia, muziekprogrammeurs en onderzoekers. Het platform is doorlopend in ontwikkeling: eind 2016 zullen er hoogstwaarschijnlijk honderd jazzportretten op de site beschikbaar zijn. Maar ook daarna willen we Jazzhelden steeds blijven uitbreiden. We zijn daarvoor voortdurend in gesprek met eenieder die op welke manier dan ook een bijdrage aan Jazzhelden wil leveren.

Neem vooral een kijkje op Jazzhelden en laat een aanbeveling achter op de muzikantenpagina van uw favoriete Nederlandse jazzmuzikant.

Jazzhelden werd op 24 juni 2016 officieel gelanceerd met een bruisende presentatie tijdens InJazz in LantarenVenster te Rotterdam. Saxofonist Benjamin Herman opende de website officeel door één van zijn favoriete Nederlandse jazzplaatjes op te zetten.

Jazzhelden.nl is tot stand gekomen met steun van Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, Stichting Dioraphte, VSBFonds, Bank Giro Loterij en Jan en Tina Huizinga Fonds. Onze partners bij dit project zijn de NTR, NPO Cultura & het Rhythm Changes Research Project.

Bezoek de site

 

Benieuwd naar Jazzhelden en het verhaal van uw favoriete jazzmusicus? Kom dan NU kijken

In de etalage

thumbnail Jazzhelden.nl gelanceerd
Tijdens InJazz op 24 juni lanceerden wij het internetplatform Jazzhelden.nl, een titanenproject waar de afgelopen twee jaar knetterhard aan gewerkt...