• Maak Kennis
    met het Nederlands Jazz Archief en ontvang vrijblijvend het gratis kennismakingspakket.
  • Word Vriend
    van het Nederlands Jazz Archief en lees 4 keer per jaar Jazzbulletin.
  • Doneer
    en ondersteun onze activiteiten om de jazzgeschiedenis levend te houden.

Gepubliceerd op 12 February 2018 door jan brouwer

Categorieen: Evenementen

Datum: zaterdag 26 mei 2018
Tijden: van 11.00 tot 17.00 uur
Locatie: Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, 3711 AB Austerlitz

De Vriendendag van het NJA zal dit jaar voor het eerst buiten Amsterdam plaatsvinden, namelijk in het Beauforthuis te Austerlitz. Na Ado Broodboom, Ruud Jacobs, Ack van Rooyen, Jan Huydts en Greetje Kauffeld is de hoofdgast deze keer Theo Loevendie. Hij wordt door Bert Vuijsje bevraagd, onder meer over zijn autobiografie Memoires van een componist, die dit voorjaar bij uitgeverij Prometheus verschijnt.

Het programma omvat verder een presentatie van De jazz in Harry Bannink door Ton Ouwehand, die twee boeken over hem heeft geschreven, en een driegesprek over het vak van arrangeur met Willem Friede, Rob Horsting en Joan Reinders onder leiding van Paul Gompes. Collectiebeheerder Ditmer Weertman spreekt met Rudie Kagie over zijn boek Jazzvogels waarin de lezer op een hilarische verkenningstocht wordt genomen langs de rafelranden van de Nederjazz.

Tijdens deze Vriendendag bieden we de bezoekers, tegen een vrijwillige donatie, weer cd’s en boeken aan die na ontdubbeling in de NJA-collectie zijn vrijgekomen.

‘s Middags na de theepauze wordt opgetreden door het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Anton Goudsmit, met nieuw, eigen repertoire.
Er zullen, voor de bezoekers die per openbaar vervoer komen, pendelbusjes rijden tussen NS Station Driebergen-Zeist en het Beauforthuis. 

De toegangsprijs voor NJA Vrienden is €25, inclusief lunch en 2 consumptiebonnen.

Voor deze gelegenheid wordt het jazzpubliek en donateurskring van het Beauforthuis ook genodigd om de Vriendendag bij te wonen en kennis te maken met het NJA.

Doe mee aan de Vriendendag en bestel vandaag nog uw kaarten in onze webshop.