• Maak Kennis
    met het Nederlands Jazz Archief en ontvang vrijblijvend het gratis kennismakingspakket.
  • Word Vriend
    van het Nederlands Jazz Archief en lees 4 keer per jaar Jazzbulletin.
  • Doneer
    en ondersteun onze activiteiten om de jazzgeschiedenis levend te houden.

Gepubliceerd op 16 August 2016 door jan brouwer

Categorieen: Nieuwe releases

Presentatie nieuwe cd in Swingmaster
28 mei 2016, 16.00 uur
Swingmaster, Pelsterstraat 20, Groningen

Op 28 mei komt de nieuwe release in onze CD-serie ‘Treasures of Dutch jazz’ uit: ’Johnny come lately – Ben Webster meets Piet Noordijk’.

Opnamen die de VPRO-radio maakte van het bijzondere concert dat Ben Webster op 2 februari 1973 in ‘De Koffer’ te Groningen gaf. Dat concert staat bij menig jazzliefhebber in het geheugen gegrift, omdat altsaxofonist Piet Noordijk zich die avond op nogal bruuske wijze bij het kwartet voegde om geheel spontaan een bruisende sessie te blazen waarin Ben Webster tot het uiterste uitgedaagd werd. Dit alles was live op de radio te horen en verschijnt nu voor het eerst op CD, met fijne liner notes door Webster’s biograaf Jeroen de Valk en foto’s die tijdens het concert gemaakt werden door de Groningse Ton Spelbrink.
De cd wordt met een gezellige borrel gepresenteerd op zaterdagmiddag 28 mei, om 16.00 uur in de fameuze Groningse jazzplatenzaak Swingmaster te Groningen.
Eigenaar Sem van Gelder exposeert bij die gelegenheid een keuze uit zijn collectie jazzplatenhoezen van David Stone Martin, volgens Van Gelder zelf ‘de grootste collectie van Nederland’.

U kunt alvast een exemplaar bestellen via onze webwinkel. De cd zal worden verzonden op de eerstvolgende werkdag na de presentatie.
Liever de cd direct in handen? Dan zie we u graag op 28 mei!
In onze webwinkel is overigens een voorproefje van de CD te beluisteren.