• Maak Kennis
    met het Nederlands Jazz Archief en ontvang vrijblijvend het gratis kennismakingspakket.
  • Word Vriend
    van het Nederlands Jazz Archief en lees 4 keer per jaar Jazzbulletin.
  • Doneer
    en ondersteun onze activiteiten om de jazzgeschiedenis levend te houden.

Een wervelend programma met grote namen

Gepubliceerd op 23 October 2018 door jan brouwer

Categorieen: Evenementen

Benefietconcert NJA
Datum: Zondagavond 16 december 2018
Aanvangstijd: 20.00 uur
Lokatie: Bimhuis, Piet Heinkade 3, Amsterdam

Na een pauze van enkele jaren is het benefietconcert van het NJA terug van weggeweest. Niet alleen vanwege de financiële steun voor onze activiteiten maar ook om de muzikaal inhoudelijke traditie te continueren die we met dit evenement hebben opgebouwd. We mengen stijlen en stromingen, laten jong en oud het podium delen, en blazen historisch repertoire nieuw leven in. Ook nu komen grote namen uit de Nederlandse jazz steun betuigen aan het NJA in wat een wervelend programma genoemd mag worden!

De Dutch Swing College Band geeft zijn allereerste concert in het Bimhuis. Ook hun repertoire is deze avond uniek: onder meer composities van Misha Mengelberg en Willem Breuker.
Een tweede unicum is het optreden van jazz nestor Louis van Dijk, die ondanks dat hij op het Loosdrecht Jazz Festival zijn pensionering aankondigde TOCH voor het Jazz Archief nog één keer zal plaatsnemen aan het klavier!!

Verder speelt het ICP Kwintet met onder anderen Han Bennink en Guus Janssen, muziek van Sean Bergin en speelt harpist Remy van Kesteren samen met pianist/componist Martin Fondse. Drie generaties altsaxofonisten brengen een tribute aan hun voormalig docent Peter Guidi die eerder dit jaar overleed; Benjamin Herman, Ben van Gelder en Mo van der Does.

Peter Guidi en Sean Bergin

De big band van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Erik van Lier zal werken van Jerry van Rooijen en Rob Pronk spelen met als speciale gast zangeres Roos Jonker.

Het Rob Pronk Boptet, met de gebroeders Ack en Jerry van Rooyen ; rechts Roos Jonker

 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste nieuwtjes rond dit concert, abonneert u zich dan op onze nieuwbrief.

Kaarten (een enkele zitplaats, verder nog ruim staplaatsen beschikbaar) kosten €30.
Vrienden van het NJA betalen (zolang de voorraad strekt) €25 voor een genummerde plaats. (Vriend worden? Doe dat dan hier)
Op de avond zelf is het café van het BIMhuis vanaf 19:00 uur geopend.

Tickets zijn te bestellen op de website van het Bimhuis

(foto Bimhuis: Govert Driessen)