• Maak Kennis
    met het Nederlands Jazz Archief en ontvang vrijblijvend het gratis kennismakingspakket.
  • Word Vriend
    van het Nederlands Jazz Archief en lees 4 keer per jaar Jazzbulletin.
  • Doneer
    en ondersteun onze activiteiten om de jazzgeschiedenis levend te houden.

Gepubliceerd op 17 December 2020 door a. Test

Geachte relaties,

Voor diegenen die recentelijk het Jazz Bulletin hebben gelezen, komt het bericht niet meer onverwacht dat ik, mede door gezondheidsklachten per 1 januari aanstaande mijn functie bij het Nederlands Jazz Archief zal neerleggen. Ik doe dit echter in de blije wetenschap dat het jazzarchief nog altijd springlevend is nadat het acht jaar geleden maar een haar had gescheeld of de organisatie en de volledige collectie waren bij het oud vuil gezet.

Ik ben behoorlijk trots op wat er sindsdien bereikt is. Zo is de serie videoportretten met ruim 100 Nederlandse jazzmusici op de website www.jazzhelden.nl één van de mooiste projecten waaraan ik ooit heb mogen werken. Ook de stroom van CD uitgaven die al meerdere malen in de prijzen zijn gevallen bij de Edisons en het zichzelf nog immer vernieuwende Jazz Bulletin zijn het vermelden meer dan waard.

Bijzonder dankbaar ben ik voor de financiële bijdragen van de vele jazzliefhebbers die de organisatie met hun gulle vriendenbijdragen in de voorbije jaren hebben gesteund.
Maar ik denk eveneens aan de vele jazzmusici die belangeloos hebben opgetreden tijdens onze benefietconcerten en vriendendagen. Het heeft aangetoond dat het jazzarchief met twee benen stevig in de jazzgemeenschap staat verankerd. Ik hoop van harte dat dat nog lang zo blijft.

Wat mijzelf betreft, ben ik van plan voor de jazz nog zinvol bezig te blijven. Onder meer door erover te schrijven zoals in het recente Jazz Bulletin maar ook door bij te dragen aan organisaties als Europe Jazz Network waar ik al geruime tijd bij betrokken ben. Verder weet ik nog niet precies wat er op mijn pad gaat komen maar vast staat wel dat ik nog her en der hobbymatig achter de piano bij een Big Band te vinden zal zijn.

Jammer genoeg is het door Corona nu niet mogelijk om U persoonlijk te bedanken voor de fijne samenwerking. Samen met het bestuur zal nog worden bekeken om op termijn een afscheid te organiseren, wellicht ergens in het voorjaar of vroege zomer. Tegen die tijd volgt nog nader bericht. Mocht U mij na 1 januari willen bereiken dan kan dat via paulgomp@gmail.com of mobiel op 06-54 321239.

Voor nu wens ik U alvast fijne feestdagen en vooral alle gezondheid toe in de komende periode. En hopelijk tot ziens !

Met hartelijke groeten,

Paul Gompes

 

In de etalage

thumbnail Buma Boy Edgarprijs voor Ack van Rooyen
Op 16 december 2020 nam  Ack van Rooyen de Buma Boy Edgar Prijs 2020 ontvangst tijdens een bijzonder concert met...