Het Nederlands Jazz Archief is van (n)u!

De Collectie van het Nederlands Jazz Archief groeit gestaag, mede dankzij bijzondere toevoegingen zoals de archieven van saxofonist Piet Noordijk en zangeres Rita Reys, fotografen als Rob Söteman en Hans de Wild en impresario Paul Acket.

Heeft u documenten of items waarvan u denkt dat ze bij het NJA op hun plek zijn, neemt u dan contact op met ons kantoor.  Vult u onderstaand formulier in, zodat wij uw eventuele donatie samen onze collectiebeheerder kunnen bespreken.

Wat verzamelt het Jazz Archief wel en wat niet?

Alles dat een aanvulling op onze collectie is vinden wij waardevol en is zeer welkom!
Het Nederlands Jazz Archief verzamelt in eerste instantie materialen die te maken met hebben met de Nederlandse Jazzgeschiedenis. We hanteren een zogeheten ‘collectieprofiel’.

De belangrijkste aspecten van ons collectieprofiel zijn:

Jazz gespeeld door Nederlanders
of
Jazz gespeeld in Nederland

Bijvoorbeeld:
Heeft u spullen van of over Miles Davis in de Doelen te Rotterdam? Dan vallen die BINNEN ons collectieprofiel.
Maar documenten met betrekking tot Miles Davis met een buitenlandse begeleidingsband in Antibes vallen weer buiten het collectieprofiel.
Materialen van of over de big band van Kurt Edelhagen (met Ack van Rooyen) in Berlijn, zijn weer WEL interessant voor ons.

Mocht u het gevoel hebben dat uw collectie buiten ons collectieprofiel valt, maar ZO uniek is dat we hem TOCH moeten opnemen… Neemt u dan vooral contact met ons op. We wisselen graag met u van gedachten of kunnen u wellicht een andere plek aanraden waar u uw collectie kunt onderbrengen.

In de etalage

thumbnail Benjamin Herman in katzwijm bij collectie Piet Noordijk
VPRO's Vrij Geluiden was enige tijd geleden op bezoek bij Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, waar het daadwerkelijke...